Utbildning

Yrkesförarbevis hjullastare

Om utbildning

Yrkesförarbevis hjullastare

Hjullastarutbildning för Yrkesförarbevis: En Nyckel till Säkerhet och Kompetens

Yrkesförarbevis hjullastare

          Jag  accepterar Integritetspolicyn.          

Att inneha rätt kompetens när det gäller att köra hjullastare är inte bara en fördel för individen själv utan också en nödvändighet för att säkerställa en trygg och effektiv arbetsmiljö. Vår hjullastarutbildning är skräddarsydd för att möta behoven hos både erfarna förare som söker validering och nybörjare som behöver grundläggande utbildning och praktisk erfarenhet.

Tre Huvuddelar av Hjullastarutbildningen

Vår utbildning är strukturerad i tre distinkta delar för att täcka en bred spektrum av färdigheter och situationer där hjullastare används:

 1. C2 Hjullastare med gafflar på hårdgjort underlag lika med terängtruck.
 2. Hjullastare godshantering gafflar, kranarm, skopa, sopvals mm.
 3. Hjullastare entreprenad behövs vid markplanering. 

Platsanpassad Utbildning för Säkerhet och Effektivitet

Vårt företag, baserat i Säter i Dalarna, strävar efter att erbjuda högkvalitativ hjullastarutbildning över hela Sverige. Genom att genomföra utbildningen på plats hos kunden, med deras specifika produkter och materiel, säkerställer vi att utbildningen är relevant och anpassad till den faktiska arbetsmiljön.

Mål och Syfte av Hjullastarutbildningen

Målgruppen för vår hjullastarutbildning är både erfarna förare och blivande förare av hjullastare. Målet är tydligt - att klara både teoretisk och praktisk examination enligt de gällande kraven som fastställs av Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS:2006:4.

Utbildningens Upplägg och Omfattning

Utbildningen sträcker sig över två dagar, inklusive teoretiska sessioner och praktisk träning baserad på elevens förkunskaper. Varje kurs har plats för upp till åtta deltagare och äger rum på arbetsplatsen för att säkerställa en direkt koppling till den faktiska arbetsmiljön.

Innehåll och Fokusområden

Utbildningen täcker en mängd olika områden för att säkerställa en heltäckande förståelse och kompetens hos deltagarna. Några av fokusområdena inkluderar:

 • Arbetsmiljö och säkerhet.
 • Kursorientering för effektiv manövrering.
 • Ergonomi för att minimera belastning och öka komfort.
 • Daglig tillsyn, service och underhåll för att säkerställa optimal prestanda.
 • Förarbehörighet och följsamhet med gällande regelverk.
 • Instruktionsboksförståelse för korrekt användning av utrustning.
 • Effektiva arbetssätt för att maximera produktivitet.
 • Uppbyggnad och funktioner hos hjullastaren.
 • Redskapsbyte och korrekt användning av olika tillbehör.
 • Hantering av skopa, pallgaffel och materialhanteringsarm.

Vår hjullastarutbildning är inte bara en nödvändighet för överensstämmelse med lagstiftningen utan också en investering i säkerhet och kompetens för individer och företag. Genom att erbjuda skräddarsydd och platsanpassad utbildning strävar vi efter att skapa skickliga och ansvarsfulla hjullastarförare som kan bidra till en säkrare och effektivare arbetsmiljö.

Bokning av Fallskyddsutbildning:

Använd vårt smidiga Kontaktformulär brevid artikeln för att göra er bokning. Fyll i nödvändig information, och vi kommer att kontakta er för att fortsätta processen.

Mina kunder säger

Utbildningen överträffade mina förväntningar! Jag känner mig nu säker och självsäker när jag använder röjsågar. Tack för en fantastisk erfarenhet!

Markus Helkvist

Utbildningen var välstrukturerad och gav mig värdefulla insikter i skogsbranschens bästa praxis. Nu kan jag effektivisera mitt arbete och minimera riskerna. En fantastisk investering!

JOhAN RYDING

Utbildningen var en ögonöppnare för mig. Jag lärde mig inte bara de tekniska aspekterna av motorsågar, utan även vikten av säkerhet och korrekt hantering. En ovärderlig erfarenhet!

ERIK DÖHLOFORS